D-Link DIR-615 usmjerivač i Canon printer. Problem s Wi-Fi vezom

Pin
Send
Share
Send

Pozdrav, kupio sam pisač Canon pixma mx474 s wi-fi vezom, ali problem je u tome što ga morate spojiti ili isključiti nekoliko puta, ili sam usmjerivač, i samo .. zna od kada će se spojiti, u postavkama usmjerivača, uvijek je prikazan na kartici Wi-Fi - Popis klijenata, ali na kartici DHCP status pojavljuje se tek nakon nekoliko uključivanja, pisač pokazuje da je povezan s mrežom i bez problema ispisuje mrežne podatke, ali prijenosno računalo to nikako ne prepoznaje.

Odgovor

Zdravo. Prema ideji, problema ne bi trebalo biti.

Pogledajte IP postavke. Koji je IP naznačen na kartici "Popis klijenata" (čini se da postoji prilika da ga vidite). Također, nakon ispisa mrežnih podataka, tamo bi trebala biti navedena IP adresa koju je pisač primio iz usmjerivača.

Nemam iskustva s postavljanjem Canon pisača s D-Link usmjerivačem putem Wi-Fi mreže, ali mislim da je problem upravo u dobivanju IP adrese iz usmjerivača. Opet, nemam pristup pisaču, ne mogu vam konkretno reći, ali možda postoji prilika za postavljanje statičkih IP postavki. Možda će tada problem s vezom nestati. Ako je moguće postaviti statičke IP postavke, tada će na usmjerivaču biti moguće dodijeliti ovu adresu za pisač (povezivanje MAC-om).

Upute za vaš pisač govore vam o mrežnom alatu IJ. Ovaj vam program omogućuje promjenu mrežnih postavki vašeg pisača. I koliko razumijem, tu možete postaviti statičke IP postavke. Pokušajte eksperimentirati s ovim programom.

06.02.17

5

Na pitanje Alekseja

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: Unboxing And Setup D-Link DIR 615 WiFi Router (Svibanj 2024).

essaisrff-com