Xiaomi Redmi AirDots i slušalice: lijeva / desna slušalica ne radi, ne sinkronizira se, ne povezuje, futrola / slušalica se ne puni

Pin
Send
Share
Send

U ovom ćemo članku pokušati riješiti tri problema s kojima se vlasnici Xiaomi Mi True Wireless Earbuds basic i Xiaomi Redmi AirDots Bluetooth slušalica najčešće susreću. Kao što već znamo, radi se o istim slušalicama. Ove slušalice koristim već nekoliko tjedana i nikad nisam imao problema s njima. Savršeno se povezuju s telefonom i prijenosnim računalom. Ali to nije uvijek slučaj, i to ne kod svih.

Glavni problemi koji se najčešće javljaju u procesu spajanja i korištenja slušalica Xiaomi TWS:

  1. Kad se slušalice međusobno ne sinkroniziraju. Ove TWS slušalice rade na sljedeći način: postoji glavna slušalica, na mojim osnovnim slušalicama ovo je prava. Kad ih uključimo ili izvadimo iz kućišta, lijeva je slušalica spojena na desnu. Sinkronizirani su. Zatim spojimo desnu slušalicu na uređaj i obje slušalice se reproduciraju. Ali dogodi se da postoji nesinkronizacija. Zbog toga slušalice nisu spojene. A jedna, desna ili lijeva slušalica Redmi AirDots ne radi. Ili se lijeva ili desna slušalica jednostavno ne povezuju. Najčešće lijevo.
  2. Kada se slušalice Xiaomi Redmi AirDots ili Earbuds ne povežu s telefonom, tabletom, prijenosnikom itd. Najčešće ih uređaj jednostavno ne vidi. Otvaramo popis dostupnih Bluetooth uređaja i slušalice se tamo ne prikazuju. Međutim, oni nisu u slučaju i uključeni su.
  3. Kada se slušalice Xiaomi ne pune. Lijeva ili desna slušalica se ne pune, ili se kućište ne puni (to je ujedno i futrola za punjenje, iz koje se slušalice pune redom).

Zašto se AirDots / slušalice ne sinkroniziraju, a jedna slušalica ne radi?

Jedan od najčešćih problema s ovim slušalicama. Samo u jednom trenutku desna ili lijeva slušalica prestaje se spajati i raditi. Kao što sam gore napisao, najčešće se lijeva slušalica ne poveže. To je zato što je odgovoran onaj pravi. Povezuje se s uređajem, a lijeva s desne se ne povezuje. Zašto se to događa? Mislim da postoje uglavnom dva razloga:

  1. Korisnik sam poveže lijevu slušalicu s telefonom. Direktno. Na primjer, u slučaju mojih Xiaomi Mi True Wireless Earbuds basic, samo su desne slušalice dostupne za povezivanje na telefonu. Na kraju imena nalazi se indeks "_R". Ali na Internetu sam vidio upute za Redmi AirDots, gdje su dvije slušalice prikazane na popisu dostupnih za povezivanje na telefonu: "_R" i "_L". A ako se spojite s lijevom, oni u budućnosti najvjerojatnije neće biti sinkronizirani i radit će samo jedna slušalica.
  2. Pa, nema potrebe za isključivanjem neke vrste softverskog kvara. Slušalice su jeftine, proizvode se u ogromnoj količini. Stoga kvaliteta može malo patiti.

Taj se problem rješava uklanjanjem slušalica "_R" i "_L" (ako su obje bile povezane) s telefona (ili drugog uređaja na koji su slušalice bile spojene), resetiranjem slušalica i ponovnim spajanjem.

1. Uklonite slušalice s uređaja

Samo otvorite postavke Bluetootha na uređaju na koji ste već povezali ove slušalice, pronađite ih na popisu uparenih uređaja (moji uređaji), kliknite (i) ili gumb zupčanika pored slušalica i odaberite "Izbriši uređaj" ili "Zaboravi ovo uređaj".Ako popis sadrži dvije slušalice s "_R" i "_L" na kraju imena - obrišite obje!

Na iPhoneu / iPadu i na Android uređajima to se radi na približno isti način. Isto tako, slušalice možete ukloniti na prijenosnom računalu u postavkama sustava Windows. U nastavku ću dati linkove na upute, gdje je detaljnije prikazano kako to učiniti.

2. Vratite tvorničke postavke

Resetiranje na Xiaomi Redmi AirDots i slušalicama je zasebna tema. Jedan je način napisan u uputama u kompletu, druga rješenja prikazana su u uputama na Internetu, ali u praksi se (s mojim slušalicama) dogodi nešto potpuno nerazumljivo. Kad pokušate resetirati postavke, čini se da se one samo isključuju i uključuju. Ponašanje indikatora na slušalicama može biti različito, ali sama metoda je ista.

  1. Izvadimo obje slušalice iz kućišta.
  2. Istodobno pritisnite tipku na svakoj od slušalica i držite je 15-20 sekundi.
    Preporučljivo je pritisnuti kako biste mogli vidjeti LED diode.
  3. Vratili smo slušalice u kućište.
  4. Izvadimo ga iz kućišta i na uređaj spojimo desnu slušalicu. Nazvat će se "Mi True Wireless EBs Basic_R" ili "Redmi AirDots_R".

Drugi način:

  1. Izvadimo slušalice iz kućišta i isključimo ih držeći pritisnutu tipku na svakoj slušalici 5 sekundi. Crveni indikator će se uključiti i isključiti.
  2. Držimo tipke na obje slušalice 30-50 sekundi. Kad se dogodi resetiranje, iz AirDotsa trebao bi se oglasiti zvučni signal (dva puta).
  3. Sakrivamo slušalice u futrolu, a zatim ih vadimo, čekamo nekoliko sekundi i spajamo na uređaj.

Kako se AirDots slušalice sinkroniziraju: vadimo ih iz kućišta ili ih ručno uključujemo, a indikator na obje slušalice aktivno trepće. Nakon toga, na lijevoj slušalici indikator se gasi, a na desnoj nastavlja polako bljeskati. To znači da su slušalice povezane i spremne za spajanje.

Ako imate pitanja ili ste problem riješili na drugi način, napišite o tome u komentarima.

AirDots slušalice se ne povezuju: uređaj ih ne vidi

Izvadili smo slušalice iz kućišta, ali uređaj na koji ih želimo spojiti ne nalazi. Slušalice se ne pojavljuju na popisu dostupnih uređaja. Ovaj se problem obično javlja u dva slučaja:

  1. Slušalice su već automatski povezane s nekim uređajem s kojim su prethodno bile uparene.
  2. Isključili su se / baterija je prazna.

Važna točka: Slušalice AirDots i Earbuds dostupne su za povezivanje (uređaji ih mogu pronaći) kad bijeli indikator na jednoj od slušalica polako bljeska. Najčešće je ovo prava slušalica.

Ako izvadite slušalicu iz kućišta, indikatori će početi treptati i odmah se isključiti na obje slušalice, što znači da su slušalice povezane s nekim uređajem u blizini. Na što ste ih već povezali. Da biste ih povezali s drugim uređajem, morate primijeniti jedno od sljedećih rješenja:

  1. Isključite Bluetooth na uređaju na koji su povezane slušalice.
  2. Idite na postavke Bluetootha na ovom uređaju i isključite slušalice.
  3. Izbrišite (zaboravite) Airdots slušalice na ovom uređaju.
    Nakon toga se neće automatski povezati s ovim uređajem.

Čim izvučete slušalice iz uređaja, jedna od njih počinje treptati bijelo. To znači da ih je moguće pretraživati ​​i možete ih povezati s drugim uređajem. Veze do uputa za povezivanje s mobilnim uređajima i računalima nalaze se gore u članku.

AirDots / naušnice ili futrola se neće puniti

Kada se kućište iz Xiaomi AirDots / slušalica s mikrofonom ne puni ili se jedna / obje slušalice ne pune, tada je problem obično hardver. Odnosno, resetiranje postavki, ponovno povezivanje itd. To neće riješiti. Pokušajmo to shvatiti.

Problemi s punjenjem kućišta

Kada se kućište puni, suptilni crveni indikator na prednjoj strani kućišta trepće crveno. Kad se potpuno napuni, indikator se gasi. Nakon odspajanja od punjenja, ovaj će indikator svijetliti kad se kućište ne napuni do kraja.

Ako spojite kabel, ali se kućište ne puni, tada nema puno rješenja. Ali pokušajte sljedeće:

  • Mislim da ste već nekoliko puta provjerili kabelsku vezu. Isključili ga i ponovno povezali. Ako ne, probajte.
  • Pokušajte upotrijebiti drugi kabel i / ili adapter za napajanje.
  • Potražite smeće u konektoru na kućištu. Možete uzeti čačkalicu i nježno četkati rupu.
  • Ako su slušalice već stare, baterija možda nije u redu.
  • Nije potrebno isključiti oštećenje hardvera na kućištu.
  • Takav punjač možete kupiti na Aliexpressu.
    Nije prikladan kao slučaj, ali može biti opcija. Istina, ako kupite dva takva punjača (za svaku slušalicu), tada nove slušalice nisu puno skuplje.

Slušalice se ne pune

No, događa se da se kućište puni, ali slušalice ne. Ako se lijeva ili desna slušalica (ili obje) ne pune, pokušajte sljedeće:

  • Provjerite odgovaraju li naušnice dobro u kućištu. Možete pokušati lagano pritisnuti oblogu.
  • Izvadite slušalicu koja se ne puni iz kućišta i pažljivo pogledajte kontakte na samoj slušalici i na kućištu. Možda se nešto između njih i ne uspostavi kontakt.
  • Dogodi se da kontakt potone na samom kućištu. Pažljivo ih pregledajte.
    Oba kontakta moraju biti iste visine i moraju biti pritisnuta (opruga).
  • Ako niste mogli samostalno riješiti ovaj problem s punjenjem Xiaomi Redmi AirDots, morat ćete odnijeti slušalicu u servisni centar.

Zaključci

Kao i kod druge tehnologije, i ovdje postoje problemi sa slušalicama tvrtke Xiaomi. A ako se problemi s povezivanjem ili sinkronizacijom slušalica obično mogu riješiti resetiranjem i ponovnim spajanjem, tada se problemi s punjenjem najčešće moraju riješiti u servisnom centru ili kupnjom novih slušalica.

Napišite komentare! Ostavite pitanja i ne zaboravite podijeliti svoje iskustvo s ovim slušalicama.

Pin
Send
Share
Send

Gledaj video: BEZICNE SLUSALICE (Svibanj 2024).

essaisrff-com